steunzolen
Inlays, ook wel steunzolen genoemd, zijn losse inlegzolen die zorgen voor een betere drukverdeling en ontlasten bepaalde delen van de voet. Veel lichamelijke klachten vinden hun oor sprong in de plaatsing van de voeten. Het meest bekend is het gebruik van inlays bij platvoeten. Maar ook bij klachten in de enkel, knie of rug kunt u veel baat hebben bij inlays.
Inlays zijn er voor diverse doeleinden en kunnen worden ge maakt van hoogwaardige materialen die comfortabel aan voelen, bijvoorbeeld; kurk, kunststof of metaal. Inlays zijn erg persoonlijk en moeten precies op uw voeten worden toe gesneden. Uw Bewegingsvisiespecialist maakt daarom altijd een inlay die precies bij u past. Daarnaast kunnen inlays in bijna alle confectieschoenen gedragen worden.
Enkele gebruikstips
- Haal uw inlays na het dragen uit uw schoenen, zodat ze goed kunnen luchten.
- Leren inlays kunt u het beste af en toe met kleurloze leercrème verzorgen. Dat verlengt de levensduur.
- Het is belangrijk dat u zorgt voor goed passende schoenen. Liefst met een veter- of klittenbandsluiting, zodat uw voet niet kan schuiven of slippen in de schoen. Bespreek met uw Bewegingsvisiespecialist welke hakhoogte voor u het meest geschikt is.
- Als de inlays vervelend gaan geuren, kunt u ze in een plastic zakje verpakken en 24 uur in de diepvriezer bewaren. De bacteriën die de geur veroorzaken gaan dan dood en daarmee verdwijnt ook de geur.
Vergoeding door uw zorgverzekering
Inlays zitten niet standaard in het zorgverzekeringspakket. In uw polisvoorwaarden kunt u terugvinden welke regels voor uw zorgverzekering gelden, uw Bewegingsvisiespecialist kan u er alles over vertellen. Als u in aanmerking komt voor een bij- drage, dan kunt u de rekening die u van Bewegingsvisie krijgt, bij uw zorgverzekering declareren.
Let op
Wanneer u verzekerd bent dient u rekening te houden met een eventueel openstaand eigen risico op uw polis. Het open staande bedrag wordt door uw zorgverzekeraar vaak niet ver goedt en wordt bij uw eigen bijdrage opgeteld.
Levertijd en gebruikstermijn
Een confectiehulpmiddel is vaak direct pasklaar en binnen vijf werkdagen gereed na eventuele machtiging. Een op maat gemaakt orthopedisch hulpmiddel is na het verlenen van de machtiging en de maatname in tien werkdagen pasklaar en in maximaal tien werkdagen geproduceerd. Bij normaal gebruik wordt voor de meeste artikelen een gebruikstermijn van twee jaar gegarandeerd.
Patiëntenorganisaties
Naast de informatie die u van ons krijgt, zijn er patiënten belangenorganisaties die u mogelijk nog meer informatie kunnen bieden. We kennen uw specifieke situatie waardoor we u kunnen verwijzen naar de juiste patiëntenorganisatie.