Korsetten

Korsetten

Heeft u last van pijnklachten, rugafwijkingen, slijtage of an­dere beschadigingen van de rug, dan kan een korset uitkomst bieden. Een korset is bedoeld om uw romp, tussen schouders en heupen, te ondersteunen of te corrigeren.

Bewegingsvisie levert confectiekorsetten of maakt het korset speciaal voor u op maat. Alle korsetten worden gemaakt van hoogwaardige materialen, die lang meegaan en prettig aanvoelen. Op maat gemaakte korsetten worden veelal van kunststof of textiel gemaakt, de beste materiaalkeuze hangt af van verschillende factoren en dat bepalen we altijd in goed overleg met u.

Enkele gebruikstips
  • Draag onder uw korset altijd een hemd of T-shirt.
    Op die manier blijft de binnenkant langer als nieuw.
    Uw Bewegingsvisiespecialist kan speciale korsethemden voor u leveren.
  • Een korset van textiel kunt u wassen in handwarm water met een fijnwasmiddel. Spoel het korset goed uit en laat het liggend drogen. Gebruik geen wasdroger, centrifuge of andere warmtebron.
  • Een kunststof korset kunt u aan de buitenkant schoon- houden met een zachte borstel en handwarm water. De binnenkant kunt u het beste met een washand of spons afnemen.
Vergoeding door uw zorgverzekering

Als u bent doorverwezen door uw behandelend arts of me­disch specialist ontvangt u van hem of haar een machtigings­ aanvraag voor uw korset. Wanneer u bij uw eerste afspraak de machtigingsaanvraag en uw zorgverzekeringspasje mee­ neemt, dan regelt Bewegingsvisie uw aanvraag en de financiële afhandeling van het verzekeringsdeel. U betaalt eventueel alleen nog uw eigen bijdrage. Voor de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken in uw polisvoorwaarden.

Let op
Wanneer u verzekerd bent dient u rekening te houden met een eventueel openstaand eigen risico op uw polis. Het openstaande bedrag wordt door uw zorgverzekeraar vaak niet vergoedt en wordt bij uw eigen bijdrage opgeteld.

Uw zorgverzekeraar heeft een aantal weken nodig om uw aan­vraag­ te­ verwerken.­ Wanneer wij­ officieel­ toestemming­ hebben gekregen, kunnen wij starten met het productiepro­ces van uw korset.

Levertijd en gebruikstermijn

Een confectiehulpmiddel is vaak direct pasklaar en binnen zes werkdagen gereed na eventuele machtiging. Een op maat gemaakt orthopedisch hulpmiddel is na het verlenen van de machtiging en de maatname in tien werkdagen pasklaar en in maximaal tien werkdagen geproduceerd. De meeste verzekeraars stellen de minimale gebruikstermijn van een korset vast op twee jaar.

Patiëntenorganisaties

Naast de informatie die u van ons krijgt, zijn er patiënten­ belangenorganisaties die u mogelijk nog meer informatie kunnen bieden. We kennen uw specifieke situatie waardoor we u kunnen verwijzen naar de juiste patiëntenorganisatie.

Wilt u meer informatie over Korsetten
Neem contact op Download de folder