Ortheses

Ortheses

Wanneer uw lichaam extra ondersteuning, correctie, of bescherming nodig heeft bij het dagelijks functioneren, dan kan een orthese uitkomst bieden. Uw Bewegingsvisiespecialist maakt orthesen voor vrijwel alle lichaamsdelen en voor de behandeling van diverse klachten.

Confectie-orthese

Uw Bewegingsvisiespecialist zorgt dat u altijd met de beste oplossing naar huis gaat. Dat betekent ook dat een orthese niet altijd op maat gemaakt hoeft te worden, in sommige gevallen volstaat een standaard confectie­orthese.
Alle orthesen worden gemaakt van hoogwaardige materia­len, die prettig en comfortabel aanvoelen.

Enkele gebruikstips
  • Kunststof onderdelen houdt u het beste schoon met een zachte borstel en handwarm water.
  • Leren onderdelen kunt u eventueel aan de buitenkant met kleurloze schoencrème poetsen en uitwrijven.
  • Onderdelen van textiel wast u met een fijnwasmiddel in handwarm water en droogt u aan de waslijn. Gebruik geen wasdroger of centrifuge.
  • Aan de metalen onderdelen kunt u beter niets doen. Wanneer zich problemen voordoen, neem dan contact op met uw Bewegingsvisiespecialist.
Vergoeding door uw zorgverzekering

Een orthese wordt niet altijd (geheel) vergoed door uw zorg­verzekeraar. Over het algemeen geldt dat preventieve or­thesen, dus hulpmiddelen die bedoeld zijn om klachten te voorkomen, niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit geldt ook voor een hulpmiddel dat alleen wordt gebruikt voor het sporten. Als u bent doorverwezen door uw behandelend arts of medisch specialist ontvangt u van hem of haar een machtigingsaanvraag voor uw orthese. Wanneer u bij uw eerste afspraak de machtigingsaanvraag en uw zorgverze­keringspasje meeneemt, dan regelt Bewegingsvisie uw aan­vraag en de financiële afhandeling van het verzekeringsdeel. U betaalt eventueel alleen nog uw eigen bijdrage. Voor de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken in uw polisvoor­waarden.

Let op
Wanneer u verzekerd bent dient u rekening te houden met een eventueel openstaand eigen risico op uw polis. Het open­staande bedrag wordt door uw zorgverzekeraar vaak niet vergoedt en wordt bij uw eigen bijdrage opgeteld.

Levertijd en gebruikstermijn

Een confectiehulpmiddel is vaak direct pasklaar en binnen zes werkdagen gereed na eventuele machtiging. Een op maat gemaakt orthopedisch hulpmiddel is na het verlenen van de machtiging en de maatname in tien werkdagen pasklaar en in maximaal tien werkdagen geproduceerd. Bij normaal gebruik wordt voor de meeste artikelen een gebruikstermijn van twee jaar gegarandeerd.

Patiëntenorganisaties

Naast de informatie die u van ons krijgt, zijn er patiënten­ belangenorganisaties die u mogelijk nog meer informatie kunnen bieden. We kennen uw specifieke situatie waardoor we u kunnen verwijzen naar de juiste patiëntenorganisatie.

Wilt u meer informatie over Ortheses
Neem contact op Download de folder